Tuinonderhoud

 

Een tuin zonder enkele vorm van onderhoud bestaat helaas nog niet. Elke tuin, ook een zogenaamde ‘onderhoudsvriendelijke tuin’, heeft geregeld onderhoud nodig. Wij assisteren u graag bij het onderhoud zodat uw tuin het hele jaar door er prachtig bij zal staan. Tuinonderhoud is meer dan alleen onkruid wieden en de hagen knippen. De kunst van tuinonderhoud is om het beeld dat voor uw tuin bedacht is te realiseren en te behouden.

Graag helpen wij u om uw tuin te onderhouden in de verschillende jaargetijden, u kunt daarbij voor verschillende mogelijkheden kiezen. Denk u bijvoorbeeld aan achterstallig onderhoud, is uw tuin al een tijd niet goed gesnoeid en neemt de natuur de vrije hand over? Dan komen wij graag u weer op weg helpen door een goede basis te creëren. Wilt u dat wij in het voor- en het najaar langskomen dan reserveert u tijdig bij ons tijd voor het seizoensonderhoud! Ook hebben wij speciale rondes voor het knippen van alle hagen in ons werkgebied. Heeft u geen groene vingers of een drukke agenda dan is het voor u praktischer om een onderhoudscontract met ons af te sluiten, zodat er doelmatig gepland kan worden. Zo is uw tuin het jaar rond in vertrouwde handen!

Tijdens onderhoud adviseren wij u ook hoe om te gaan met bemesting, ziektebestrijding en snoeimogelijkheden. Onderhoud is echt een gespecialiseerd vakgebied, ons personeel wordt daarom gedurende het hele jaar bijgeschoold, om juist op die gebieden van ziektebestrijding en bemesting de kennis op peil te houden. Zo springen wij tijdig in als de natuur een extra hand nodig heeft.

 Om u een indicatie van werkzaamheden te geven hierbij een beeld van de werkzaamheden door het groeiseizoen heen:

Voorjaarsonderhoud

In het voorjaar ontwaakt de tuin langzaam uit zijn winterslaap en is het weer tijd voor de eerste werkzaamheden. Zoals het snoeien van bomen en heesters, het opschonen en bemesten van de borders, het opschonen van de vijver, het gedeeltelijk terugknippen van de vaste planten, het verticuteren en bemesten van het gazon en het reinigen van uw bestrating.

Zomersnoei

In de zomer (vanaf juni tot ver in september) is het tijd voor het snoeien van onder meer alle groenblijvende heesters, hagen en klim-/heiplanten. Onkruid moet gewied worden om te voorkomen dat het de reguliere beplanting verdrukt.  Vaste planten snoeien we graag terug om een tweede bloeiperiode te creëren.

Najaarsonderhoud

Het najaar is het seizoen voor het snoeien van heesters en bomen als de walnoot, esdoornsoorten, en druiven. Een goede snoeironde in het najaar is belangrijk om in het voorjaar te kunnen genieten van uw tuin. Andere onderdelen van het najaarsonderhoud zijn het opschonen en organisch bemesten van borders, het planten van bloembollen en het verwijderen van overtollig blad.

Bezoekadres:

Veenderveld 72
2371 TW Roelofarendsveen
Tel: +31654717663
E-mail: info@hoveniersbedrijfbetgen.nl