Op 1 oktober 2020 bestaat ons bedrijf 25 jaar! Deze week nemen wij u daarom graag mee in een stukje geschiedenis. Hoe zijn wij, Michael en Geertrui Betgen, gekomen waar we nu zijn? Wat hebben we al beleefd, welke bijzondere projecten, klanten of leveranciers hebben een prachtige plek in die opbouw van ons bedrijf. Vandaag sluiten we deze feestelijke week af met : Van Leiden naar Roelofarendsveen!

Een jaar voor de oprichting leerde Michael, Geertrui kennen. Allebei nog op school maar 1 ding was duidelijk: Michael had een droom om zijn eigen bedrijf te beginnen en Geertrui zei: als dat jouw droom is dan kunnen we hem misschien samen wel waarmaken. Een jaar later zaten ze op 1 oktober 1995 bij de Kamer van Koophandel met het hoveniersdiploma op zak (waarvan de inkt letterlijk nog nat was!). Als vestigingsadres werd toen nog het ouderlijk huis van Michael opgegeven en het kantoor kwam bij Geertrui haar ouders (in een klein kamertje met uitzicht op de Hooglandse kerk). Het duurde niet lang voor er ook een opslaglocatie in Leiden werd gevonden en drie jaar later kochten ze samen hun eerste huis in de Leuvenstraat in Leiden en vanuit daar werd er verder gebouwd.

Met niets beginnen is een uitdaging maar het beeld wat we voor ogen hadden is nooit gewijzigd. Geen gewoon hoveniersbedrijf, het moest kleinschalig blijven met oog voor detail en vorm. Maatwerk in de hoogste kwaliteit!  Er ontstonden prachtige samenwerkingsverbanden zoals die met Studio Ewald Jamin, die exact onze visie op papier konden verwezenlijken. Ontwerpen voor vele particuliere tuinen werden en worden nog steeds verwezenlijkt maar ook hele mooie locaties waar u wellicht wel eens bent geweest bijvoorbeeld de duintuin bij Azurro Wellness in Noordwijk of de binnentuin bij het Utopa kinderrechtenhuis in Leiden. De locatie in Leiden werd in 2003 uitgebreid maar toch bleef het schipperen met de ruimte. In 2012 verhuisde Michael en Geertrui met hun gezin naar Rijpwetering. Net buiten de stad, een huis met een grote tuin en vooral prachtig uitzicht op Leiden. De zaak zat nog in Leiden, die stad waar we ons nog steeds zo verbonden mee voelen. In 2017 hakten we de knoop door: We gaan nu alles verhuizen! Er werd een mooie loods gekocht in het naastgelegen Roelofarendsveen met een kantine en kantoorruimte. Een heerlijke locatie waar we met het oog op de toekomst vooruit kunnen, maar we zullen toch altijd met heel veel plezier terugdenken aan die start in dat kleine kantoortje bij de ouders van Geertrui!

We hopen dat we u de laatste week wat meer hebben kunnen laten zien van ons bedrijf en onze beweegredenen. We willen via deze weg iedereen bedanken voor alle felicitaties die we hebben mogen ontvangen en hopen u nog vele jaren van dienst te mogen zijn. Laten we met elkaar de wereld om ons heen nog meer kleur geven! Heel veel dank!

Michael en Geertrui Betgen