25 jaar Hoveniersbedrijf Betgen: Het LAM

Op 1 oktober 2020 bestaat ons bedrijf 25 jaar! Deze week nemen wij u daarom graag mee in een stukje geschiedenis. Hoe zijn wij, Michael en Geertrui Betgen, gekomen waar we nu zijn? Wat hebben we al beleefd, welke bijzondere projecten, klanten of leveranciers hebben een prachtige plek in die opbouw van ons bedrijf. Vandaag: Het LAM museum.

Van de vele projecten die wij hebben al hebben gerealiseerd springt het LAM in Lisse er toch wel uit. Waarom? Omdat het allereerst een oogverblindende locatie is en wij daar aan de slag gingen met een prachtig ontwerp van Studio Ewald Jamin is. Een tuin creëren in een prachtig landgoed, waar een architectonisch subliem ontworpen museum (KVDK Architecten) oprijst uit de grond, dat is natuurlijk al een prachtig canvas om mee te beginnen. Maar ook dat de tuin een essentieel onderdeel van de beleving van het museum moest worden, de natuur en de kleuren aanvullend moesten zijn op de prachtige collectie. Dat zijn oprecht projecten waar ons hart sneller van gaat kloppen!

Wij waren enorm vereerd toen bleek dat deze tuin ook opgemerkt was door onze vakcollega’s en wij vervolgens een verzoek voor een interview ontvingen van ons vakblad Tuin en Landschap. Nog steeds staan wij achter de gekozen titel die zo passend is: Tuinieren is de kunst van het luisteren. De wensen van de klant zo goed vertalen dat de tuin direct iets eigens krijgt, een plek waar je je vertrouwd voelt en je herinneringen  maakt. De ‘Betgen-tuin’ bestaat niet (behalve die bij ons thuis uiteraard) wel de tuin van u, of in dit geval die van het LAM. Wij komen er met grote regelmaat terug en dan zijn we stiekem toch een beetje trots om te zien hoe mooi de overgang van de natuur en het prachtige gebouw tot zijn recht is gekomen. Bezoekt u dit prachtige museum eens, en dwaal daarna door de museumtuin en geniet u dan vooral met ons mee!