Op 1 oktober 2020 bestaat ons bedrijf 25 jaar! Deze week nemen wij u daarom graag mee in een stukje geschiedenis. Hoe zijn wij, Michael en Geertrui Betgen, gekomen waar we nu zijn? Wat hebben we al beleefd, welke bijzondere projecten, klanten of leveranciers hebben een prachtige plek in die opbouw van ons bedrijf. Wij nemen u vandaag mee in het mooie verhaal achter ons logo: De egel.

De allereerste tuin die wij zelf ontworpen hadden was een achtertuin in Leiden. De klant had een paar bijzondere wensen, er moest ruimte zijn voor een aantal beelden die hij als kunstenaar zelf had gemaakt. De beelden moesten onderdeel zijn van de tuin en daarbij ook graag iets met stromend water. Water als een bron van leven was de opdracht. Het ontwerp was gemaakt en in het najaar van 1995, slechts een paar weken na de oprichting van ons bedrijf, ging de eerste spade in de grond. Bij het leeghalen van de tuin kwam Michael iets bijzonders tegen: een egeltje diep in zijn winterslaap. Niet verstoren is altijd regel 1 bij het vinden van een egel in zijn winterslaap, maar deze lag precies onder een struik waar de waterbron zou komen. De oplossing was er snel, er werd een mooi nieuw plekje gemaakt onder een struik die zou blijven en de egel werd uitermate voorzichtig verplaatst. Het beestje sliep rustig verder en kroop in het vroege voorjaar weer uit zijn holletje. Missie geslaagd!

De kunstenaar vond het prachtig en na afronding van de tuin belde hij op: Michael, ik heb iets voor je! Toen bleek dat hij een reclamebord had gemaakt om mee te nemen naar toekomstige projecten, want deze klant zei: iedereen verdient een ‘Betgen-tuin”. Op het bordje prijkte een tekening van de egel! Het bordje hebben we nog en prijkt op ons kantoor, de egel is gebleven want tot op de dag van vandaag is de egel het logo van ons bedrijf. Omdat we nooit vergeten dat het niet alleen om vernieuwen gaat maar ook om behouden, en dat alles met liefde voor oog en detail!