Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

 

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud is meer dan alleen onkruid wieden en de hagen knippen. De kunst van tuinonderhoud is om het beeld dat een tuinarchitect heeft bedacht te realiseren en te behouden.

Als we niet voortdurend alert blijven op het onderhoud in de tuin dan zal de tuin al spoedig verwaarloosd raken. De tuin zal er weer uit gaan zien als de wilde natuur. Graag helpen wij u om dit te voorkomen! Het is vanzelfsprekend dat wij graag een afspraak met u maken om achterstallig onderhoud professioneel weg te werken. Maar in sommige grotere tuinen is het voor u voordeliger om een onderhoudscontract met ons af te sluiten, zodat er doelmatig gepland kan worden. Zo is uw tuin het jaar rond in vertrouwde handen!

Ook adviseren wij u graag hoe u bijvoorbeeld om kunt gaan met bemesting, ziektebestrijding en snoeimogelijkheden.

Om u een indicatie van werkzaamheden te geven hierbij een beeld van de werkzaamheden door het groeiseizoen heen:

 

Voorjaarsonderhoud
In het voorjaar ontwaakt de tuin langzaam uit zijn winterslaap en is het weer tijd voor de eerste werkzaamheden. Zoals het snoeien van bomen en heesters, het opschonen en bemesten van de borders, het opschonen van de vijver, het gedeeltelijk terugknippen van de vaste planten, het verticuteren en bemesten van het gazon en het spuiten van bestratingen tegen onkruid en algen.

Zomersnoei
In de zomer (vanaf juni tot ver in september) is het tijd voor het snoeien van onder meer alle groenblijvende heesters, hagen en klim-/heiplanten. Onkruid moet gewied worden om te voorkomen dat het de reguliere beplanting verdrukt.  Vaste planten snoeien we graag terug om een tweede bloeiperiode te creeren.

Najaarsonderhoud
Het najaar is het seizoen voor het snoeien van heesters en bomen als de walnoot, esdoornsoorten, en druiven.  Andere onderdelen van het  najaarsonderhoud zijn het opschonen en bekalken van borders, het planten van bloembollen, het opschonen van de dakgoten en het verwijderen van overtollig blad.

Foto's